AI – i dag!

Efter at have arbejdet i snart 10 år med automatiseringer, og godt og vel 2 år med de nyere RPA løsninger og deltaget i et hav af messer og summits omkring de nye teknologier, har jeg accepteret at vi nok ikke kommer til at se så meget praktisk Machine Learning (ML) og Artificial Intelligence (AI) indenfor de næste par år.

Der findes meget få udbydere som nu tilbyder løsninger med integreret ML og AI med deres RPA produkter, og det virker som om, at det kun er de allerstørste virksomheder som rent faktisk er i gang med ML og AI. Skulle der være noget som er i gang, så er det ikke noget som der bliver talt højt om.

Jeg ved ikke om det er de større software udbydere som har hypet AI op til at være kompliceret, svært og ikke mindst meget dyrt – eller det min helt egen fordom som er formet ud fra de mange sci-fi film omkring kunstig intelligens.
Til min store overraskelse, i forbindelse med en intern workshop omkring en RPA løsning vi er i gang med at udvikle, konstaterer jeg, at vi (Carve) allerede bruger AI i vores løsninger, og at det ikke behøver at være ultra kompliceret, dyrt og om 5 år! Det er noget som allerede er praktisk anvendeligt og meget brugbart – det kræver dog en vilje samt forstand på den slags kode.

Jeg glæder mig over at være kommet til en virksomhed, som ikke er skræmt over AI og ligesom alle de andre automation tools gerne udvikler hvad der giver mening og gerne bruge hele vores værktøjskasse.
At bruge AI, .net, RPA og lean er en af mine egne kerne principper indenfor automation, sammen giver det muligheder de fleste ikke kan forstiller sig, men som gør automation meget anvendelig, og som gør business cases endnu bedre end hvis man havde holdt sig inden for blot 1 tool.

Jeg håber at vi snart får flere henvendelser fra virksomheder som gerne vil lave intelligent automation og bruge alle de kompetencer som vi besidder og vil give os mulighed for flere løsninger med AI, så teknologien kan blive endnu mere udbredt end nu!

Martin Ax @ Carve