Torsdag den 20. september 2018

14:00 til 15:30

Hos Carve Consulting
Nørre Voldgade 11, 2. sal
1358 København K
Tilmelding hos bko@carve.dk

Brugen af sundhedsdata til forskning og administrative formål sætter patienters privatliv under pres. Det samme gør den øgede digitale kontrol med socialt udsatte borgere. For os alle sammen udgør indsamling af oplysninger om vores tele- og dataforbrug, og om vores liv og bevægelser i den smarte by nye udfordringer for vores privat.

Kom og hør ekspertoplæg og deltag i debatten om, hvordan vi kan sikre sammenhæng mellem samfundsinteressen i at forbedre sundheden og vores byer, hindre snyd med offentlige midler og sikre data til effektiv efterforskning og borgerens interesse i at beskytte sit privatliv mod unødig indsigt interesser og vaner, relationer, familie og sundhed.

Oplægsholderne har bidraget til bogen ”Eksponeret: Grænser for privatliv i en digital tid”, som udkom i maj måned.

Program

14.00 – 14.10
Velkomst og kort præsentation af bogen ved redaktørerne Rikke Frank Jørgensen og Birgitte Kofod Olsen

14:10 – 15.00
·        ”Sundhedsdata sætter patienters privatliv under pres” ved Mette Hartlev, Juridisk  fakultet, Københavns Universitet
·        ”Social digital kontrol er på kant med borgernes ret til privatliv” ved Birgitte Arent Eiriksson, Tænketanken Justia
·        “Den smarte by kigger med” ved Birgitte Kofod Olsen, Carve Consulting
·        ”Når al kommunikation bliver gemt” ved Anja Møller Pedersen, Insitut for Menneskerettigheder

15.00 – 15.25
Debat

15.25 – 15:30
Afrunding

Om bogen

Titel: Eksponeret – Grænser for privatliv i en digital tid
Redaktører: Rikke Frank Jørgensen og Birgitte Kofod Olsen
Forlag: Gads Forlag 2018

Det offentlige Danmark indsamler og bruger personoplysninger fra danskerne i et omfang som aldrig før. Vores data bliver bl.a. brugt til at hindre snyd med de offentlige kasser, til at give os ordentlig behandling i sundhedsvæsenet og sikre bedre efterforskning for politiet.

Samtidig er beslutningsprocesserne i stigende grad baseret på algoritmer med minimal gennemsigtighed. Men hvad betyder det for demokratiet, når vi som individer bliver stadig mere transparente, og forvaltningen bliver stadig mere uoverskuelig? Hvor går grænserne for forvaltningens brug og udveksling af personlige oplysninger?

Også virksomhederne ved stadigt mere om den enkelte; deres økonomi er i stigende grad baseret på at indsamle og kortlægge så meget data som muligt om os alle. Men hvordan undgår vi, at alle vore data – som vi villigt stiller til rådighed på sociale platforme – bliver brugt til at forudsige vores adfærd, profilere os og sælge oplysninger om os? Kan vi oprethold tilliden til offentlige og private institutioners brug af data, hvis vi ikke har nogen indsigt i eller kontrol med dem? Kort sagt: Hvordan sikrer vi vores privatliv i en digital tid?

Disse spørgsmål og mange flere bliver undersøgt i Eksponeret, som er skrevet af førende danske eksperter.

Birgitte Kofod Olsen

Birgitte Kofod Olsen

Kontakt os

Carve Consulting
Købmagergade 11
DK-1150 København K

(+45) 25420420
info@carve.dk
CVR-nr: 35211942
LinkedIn

3 + 1 =